07-09-13

Chic live @ Rivierenhof (05/09/2013)

Na een moeilijke periode waarin Nile Rodgers vocht tegen prostaatkanker gaat het hem terug voor de wind. Het gezwel werd overwonnen en Rodgers fabriceerde samen met Daft Punk 3 songs voor Random Acces Memory, waaronder hit van het jaar ‘Get Lucky’. Over een comeback gesproken. Tijd om terug te touren met Chic, het oude vertrouwde moederschip dat gisterenavond landde in het Rivierenhof. Een afsluiter van jewelste voor een mooi OLT-seizoen.

Chic (05-09-2013 Rivierenhof) 060.JPG

Dat die hele ‘Get Lucky’-hausse z’n effect niet heeft gemist zag je gisteren aan het publiek : naast concertgangers die de discotijd bewust hadden meegemaakt ook veel jonge mensen die kwamen kijken of de disco-koning nog steeds heerste. Ja dus.

Rodgers kwam vlak voor het concert verbroederen met z’n fans. Enkele kiekjes nemen, handen schudden, een paar vinyls signeren. Een man die weet wat hij waard is (“Every song that you hear us play tonight is a song that I did. These are all MY songs!”) maar ook nog gewoon staat te genieten als het publiek collectief uit z’n dak gaat. En dat gebeurde al bij het eerste nummer. Chic dropte meteen drie van hun beste songs : ‘Everybody dance’, wat door de concertgangers blijkbaar werd gezien als een bevel, ‘Dance Dance Dance’ (het zou het lijflied van de Knuffelbosbewoners kunnen zijn) en ‘I want your love’. Wat een openingstrio. De ene klassieker volgde de andere op en je kende elk nummer. Was het niet van Chic zelf, dan wel omdat Rodgers het voor anderen schreef (o.a. het fantastische ‘Spacer’ voor Sheila and B. Devotion), het door hem werd geproducet (‘Let’s Dance’ van David Bowie, ‘Like A Virgin’ van Madonna)of tientallen keren werd gesampled in hits als ‘Lady’ van Mojo of  ‘Rapper’s’ Delight van the Sugarhill Gang. Enfin, de lijst is zeer lang.

“Och, is dat ook van hem?” hoorde je de verbaasde toeschouwers regelmatig tegen mekaar zeggen als de volledig in het wit gestoken band weer een discoparel inzette, en ze dansten zich vervolgens verder in het zweet op ‘Le Freak’, ‘Chic Cheer’, ‘Soup For One’ of ‘My Forbidden Lover’.

Wat een strakke band ook. De slappende bas van Jerry Barnes mocht van mij nog vetter uit de boxen spatten, maar verder kon je niks op deze muzikanten aanmerken : strak drumwerk van Ralph Rolle (de man die denkt dat hij de tweelingbroer van David Bowie is), funky gitaarlicks van Rodgers zelve en 2 ebbenhouten schonen die de sterren van de hemel zongen. De Antwerpenaren aten zodanig uit Rogers’ hand dat ze alles deden waar hij om vroeg : springen, zwaaien, roepen…. Mocht hij gevraagd hebben om hun broek af te steken dan hadden ze dat waarschijnlijk ook gedaan.

Afsluiten deden de Amerikanen met ‘Good Times’ (en een hoop fans op het podium), want dat was waar Chic volgens Rodgers voor stond. De aanwezigen weten dat daar geen woord van gelogen was, want dit concert laat zich kort samenvatten als : formidabel feest. En eind december maken we daar waarschijnlijk van : ‘feest van het jaar’.  Yowsah Yowsah Yowsah!

 

Setlist : Everybody Dance/Dance Dance Dance/ I want Your Love/ I’m Coming Out/Upside Down/Gettin’Jiggy Wit It/ He’s The Greatest Dancer/We Are Family/ Soup For One/Lady/ Like A Virgin/Think Of You/Lost In Music/Notorious/Original Sin/Spacer/Chic Cheer/My Forbidden Lover/ Let’s Dance/ Le Freak/Good Times/ 

Chic (05-09-2013 Rivierenhof) 062.JPG

Chic (05-09-2013 Rivierenhof) 054.JPG

Chic (05-09-2013 Rivierenhof) 035.JPG

Chic (05-09-2013 Rivierenhof) 026.JPG

11:32 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

10 jaar geleden op de Lokerse feesten : precies nog even strak - lees ik !

Gepost door: Ellen | 08-09-13

De commentaren zijn gesloten.