11-11-13

Wampire (live @ Botanique, 10-11-2013)

Wampire 10-11-2013 Botanique 058.JPG

Erg veel wisten wij niet over Wampire : afkomstig uit Oregon – Portland, maken psychedelische synthpop en single ‘The Hearse’ rolt regelmatig voorbij in ‘Select’. We gingen gisteren dus zonder welbepaalde verwachtingen naar de Botanique.

Toen de Wampiren het podium bestegen begrepen we waarom ze het etiket ‘psychedelisch’ krijgen opgekleefd. Ze droegen oversized sixtieshemden, te korte stretchbroeken en geklede ’bompaschoenen’ met daarin kleurige sokken. Maar ook op muzikaal vlak hoorde je dit psychedelische element. Live trokken de heren toch meer de kaart van de rock dan de synthpop waar ze zogezegd patent op hebben. De synth was meer de kers op de psychedelische rocktaart, i.p.v. de taart op zich. Je hoorde de electronica er wel lichtjes bovenuit komen in ‘Spirit Forest’, een melancholische herfstsong in mineur, en het groovy ‘The Hearse’. We kennen het catchy synthriffje in dat laatste nummer ergens van, maar we kunnen er onze vinger niet op leggen uit welk 80’s-nummer ze dit hebben gelicht.

De Amerikanen kregen na de rustige set opener ‘Outta Money’ een stevig applaus en daar schrokken ze merkbaar van. “Oh, wow, that’s nice!” mompelde Eric Phipps verrast. “Today it’s my birthday” bekende gitarist Rocky Tinder voor het britpop-achtige en door sommige fans meegezongen ‘Orchards’, waarna hij door 2 fans getrakteerd werd op een pint. In een beker wel te verstaan.

Ergens in het midden van hun set wrikten ze een rockende cover van Kraftwerk’s ‘Das Modell’ tussen hun eigen materiaal. Erg lekker hoe Tinder z’n gitaar hier volvet liet rauschen. Nice Work. ‘Giants’ kon je het best omschrijven als betonsurf : gitaren waaierden echoënd alle kanten op en het joeg je adrenaline de hoogte in, dus wij lieten het gewillig over ons komen.

Wampire 10-11-2013 Botanique 020.JPG

Een minpunt : de vocalen en de synthpartijen kwamen amper door het totaalgeluid. Kwam dit door de akoestiek in de gewelven van de verder prachtige Witloofbar of had de geluidstechnicus prut in z’n oren? Ook mogelijk : wij stonden heel dicht bij de gitaarmonitoren. Wreed spijt gehad dat we onze oordopjes vergeten waren, ons oorsmeer  werd wel uit onze gehoorgangen geblazen.

Het waren niet allemaal 18-karaatssongs, maar een beginnende groep geven wij graag wat respijt en de tijd om te groeien. Van een band met ‘The Hearse’ en ‘Spirit Forest’ op hun conto verwachten wij wel wat.

 

SETLIST : Outta Money/ Orchards/ Spirit Forest/ Magic Light/ Das Modell (Kraftwerk-cover)/ I Can’t See Why/ Snacks/Giants/ Trains/ The Hearse

 

 

Wampire 10-11-2013 Botanique 047.JPGWampire 10-11-2013 Botanique 005.JPGWampire 10-11-2013 Botanique 069.JPGWampire 10-11-2013 Botanique 013.JPG

16:07 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.