21-11-13

Vampire Weekend, live @ Koninklijk Circus (20 november 2013)

vampire-weekend-4e5167afdae04.jpg

Vampire Weekend sloot in het Koninklijk Circus een muzikaal hoofdstuk af. Hun laatste wapenfeit Modern Vampires Of The City (slaat die titel niet op elk van ons?) was naar verluidt het eindstuk van een trilogie. Of er op de volgende plaat een radicale vernieuwing zal plaatsvinden valt nog af te wachten, wat vaststaat is dat de band het eerste trio albums na al dat touren stevig in de vingers heeft.

Na intro ‘Worst Behavior’ van Drake trok het kwartet het feest op gang met het ijzersterke ‘Diane Young’. De band speelde fris van de lever en goed gerodeerd voor een muur met bloemetjesbehang en een grote spiegel aan de wand waarin een kroonluchter, bloemen of sterren werden geprojecteerd. Ezra Koenig was goed bij stem, bassist Chris Baio zorgde met z’n kekke huppelpasjes en prominente baspartijen in o.a. ‘Everlasting Arms’ voor kirrende pubermeisjes en duivel -doet-al Rostam Batmanglij (een naam die klinkt als een lubricant voor superhelden) zorgde voor het heerlijke heliumkoortje in ‘Ya Hey’. Drummer Chris Tomson denderde en ratelde strak als het korset van Maggie De Block door ‘Cousins’. Ook leuk : ‘One’ werd in gang getrapt met een streepje ‘Kool & The Gang’.

Na het stormachtige applaus dat volgde op de eerste nummers stamelde Koenig aangenaam verrast : “Dankoe, you’re a very nice crowd”. En dat was U. Meeklappen vanaf opener ‘Diane Young’, meezingen tijdens ‘Cape Cod Kwassa Kwassa’, dansen op ‘Holiday’, op en neer springen vanaf ‘A-Punk’ en een staande ovatie na afsluiter ‘Walcott’, u draaide uw hand er niet voor om. ‘Step’ werd het onbetwiste hoogtepunt van de avond : een wereldsong die luidkeels werd meegebruld tot op de achterste rij van het balkon.

En Koenig had nog meer lovende woorden voor het publiek : “You people speak different languages and you all live together, that’s a beautiful thing.” Hij had blijkbaar nog niet van onze communautaire kwebbels gehoord.

Soit, dankzij uw warme onthaal werd het een bescheiden triomftocht voor Vampire Weekend, die naar onze mening toch een klein dipje kende in de staart van het optreden met enkele mindere songs (‘Giving Up The Gun’ ,’Obvious Bicycle’ en ‘Hannah Hunt’). Gelukkig pikten ze met bisnummers ‘One’ en ‘Walcott’ de draad weer op die ze bij ‘Oxford Comma’ hadden laten liggen. Wij kijken nu al uit naar die nieuwe trilogie.

SETLIST : Diane Young/White Sky / Cape Cod Kwassa Kwassa/ Unbelievers/ Holiday/ Step/ Finger Back/Horchata/ Everlasting Arms/ Cousins/California English/ A – Punk/ Boston (Ladies Of Cambridge)/ Ya Hey/ Campus/ Oxford Comma/ Giving Up The Gun/ Obvious Bicycle/

 

BIS : Hannah Hunt/ One (Blake’s Got A New Face)/ Walcott

01:52 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.