20-02-14

Gesaffelstein @ AB (18-02-2014)

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 003.JPG

Zelden zo weinig mensen op het balkon van de AB zien zitten als tijdens het nochtans uitverkochte optreden van Gesaffelstein. Begrijpelijk, een concert van de Fransman wil je namelijk niet in een zetel meemaken. Vanaf de eerste beat stond iedereen dan ook te dansen, springen of zwaaien. Gesaffelstein (een naam die je bijna proeft) was in the house en alle aanwezigen waren met één doel naar de AB afgezakt :  om simpelweg bij de beesten af te feesten.

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 007.JPG

De ambient- intro duurde behoorlijk lang en fokte het publiek helemaal op, dat helemaal loos ging vanaf die eerste verlossende beats die de in een stijlvol zwart pak gestoken Mike Lévy door de boxen liet dreunen. Een live optreden was het enkel in de zin dat hij vooral eigen werk in z’n set stak, maar verder werd er gewoon aan knopjes gedraaid om de bas weg te filteren of te doen aanzwellen. Geen synth of gastmuzikant, gewoon de superstar-dj achter zijn booth met een strakke lichtshow als enige visuele factor. Of het moest Gesaffelstein zelf zijn, want er was ook behoorlijk veel mooi vrouwelijk volk komen opdagen voor The New Prince Of Dark Electronica. ”Ik zou hem niet uit mijn bed schoppen” klonk het ergens op Twitter. Om maar te zeggen dat de driftig meebewegende en sigaretten rokende elektroprins er niet slecht uit ziet en de vrouwelijke fans dit lieten merken met hun gegil en wulpse dansjes. Een paar aantrekkelijke dames voor ons zetten het bijvoorbeeld op een  twerken tijdens ‘Hellifornia’.

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 012.JPG

Reeds vroeg in de set zaten duistere parels als ‘Viol’ en ‘Pursuit’. Naar verluidt wordt in dat laatste nummer “Moving out!” gescandeerd, maar wij hoorden het publiek toch echt “Hoeren!” meeschreeuwen. Even leek het alsof we op de Rock Werchter camping zaten. Gelukkig heeft Gesaffelstein nog meer heerlijke tracks op zijn actief. Het als een stoomtrein puffende ‘Hate Or Glory’ bijvoorbeeld dat log over je heen denderde en waar je weinig verweer tegen had. Bij ‘Belgium’ gingen de handen massaal in de lucht, of wat had u gedacht. Zelfs het trage ‘Aleph’ bracht iedereen in extase.

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 027.JPG

We hoorden veel new beat en EBM-klanken resoneren in  meerdere  songs. Synths die ‘Anasthasia’ van T99 in herinnering brachten en de “XTC…XTC…!” uit ‘Rock To The Beat’ van 101 bijvoorbeeld. Of de Kraftwerk-achtige “Eins Zwo” -marsorders in ‘Crainte’. Op het einde eerde Gesaffelstein nog DAF met een edit van hun ‘Verschwende Deine Jugend’ : de vocals werden weggegomd, de industrieel pompende elektronica nog wat aangedikt. Heerlijk.

 

Een echt live-optreden was dit niet, maar dat hadden de fans volgens mij wel verwacht. Zij wilden gewoon dansen op gortdroge, hoogwaardige techno en ze werden op hun wenken bediend door hun held. Een win-winsituatie noemen ze dat.

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 042.JPG

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 043.JPG

Gesaffelstein 18-02-2014 AB 047.JPG

01:23 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.