23-02-14

Mr Oizo - Wrong Cops

mr-oizo-wrong-cops.jpg

Mr Oizo is vooral bekend als muzikant – herinner U de hit ‘Flat Beat’ en de headbangende gele pop Flat Eric- maar hij maakt ook behoorlijk rare cultfilms. Toen we de pitch van zijn vorige prent (Rubber) lazen moesten we hem gewoon bekijken. Of maakt een film over een paranormale rubberen autoband die aan het seriemoorden slaat u misschien niet nieuwsgierig? In Amerika is ondertussen komische police flick ‘Wrong Cops’ uit, met o.a. Marilyn Manson in één van de hoofdrollen. Dit album levert de soundtrack bij zijn nieuwe film en is tegelijkertijd een soort van ‘best of’-album.

Een nieuwe EP van Mr Oizo verplaatsen wij blind van de platenbakken naar ons boodschappenmandje. De Fransman staat namelijk garant voor rotaanstekelijke elektronica en french house die ons als Teigetje uit Winnie De Pooh door onze leefplek doet stuiteren. Zeer dansbare tracks, maar vaak even absurd en over the top als wat hij op pellicule zet. Daarnaast heeft de man zo te zien ook een voorkeur voor schrale songtitels zoals ‘Peehurts’, Camelfuck’, ‘WC’, ‘Cut Dick’ of ‘Transexual’. Je moet er met andere woorden ‘voor zijn’.

Onze 14-jarige dochter ligt regelmatig in een deuk bij elke vorm van pis-en kakhumor, maar bij een scabreuze track als ‘De Luca’ (lyrics : “Check the vomit on the floor/ Pee on the floor/Check that pee on the floor/ Drink that pee“) trok zelfs zij even haar wenkbrauwen op. Marilyn Manson is bijzonder in zijn nopjes op ‘Solid’: “You look like shit when you dance”. Kan best zijn, maar wij kunnen het toch niet laten op ‘France 7’, ‘Druide’, ‘WC’, ‘Stunt’(met Sébastien Tellier) of ‘Cut Dick’. Wij zagen ooit op Youtube een ondertussen verdwenen fan made clip bij deze laatste song : Mr T uit The A-Team die fitness-oefeningen doet met een aantal straatjochies. Heel toepasselijk, want ‘Cut Dick’ zou een fitnesstrack kunnen zijn voor bodybuilders met een nieuwe dosis anabole steroïden in hun opgepompte lijf. Simpel, hard en funky. En die hitsige sax had het nummer wat ons betreft best een plaatsje in de Saxo 50 kunnen bezorgen.

Op ‘Positif’ staat ten slotte nog een boodschap voor religieuze fanatici, sluikstorters en fans van Milk Inc. : “Arrêtez de vous reproduire/ Vous êtes des animaux/ Vous allez crever”. Verder staan er ook enkele rustigere, melancholische elektro- songs op die de meer serieuze kant van Meneer De Vogel tonen, zoals ‘Crows And Guts’(met blokfluit!), Polocaust (met dwarsfluit en Gaspard Augé van Justice) en ‘Lars Von Sen (X-mas Version)’. Om maar te zeggen dat Mr Oizo geen muzikale one trick pony is.

 

Wrong Cops is een leuke introductie voor mensen die nog niet zo vertrouwd zijn met het werk van Quentin Dupieux, fans zullen weinig nieuws horen en moeten deze plaat niet per se kopen. 

21:09 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.