30-10-14

10 jaar Trix

Gevonden op de Trix-blog. Die kerel heeft een excellente muzieksmaak. ;-)

David Nauwelaers: “Die winkelkar is dan uiteindelijk mee op het podium beland en dat is een moment dat mij toch altijd is bijgebleven.”

David Nauwelaers kocht de voorbije 10 jaar de meeste concerttickets bij TRIX! Daarnaast schrijft hij gepassioneerd over muziek. De voorbije jaren deed hij dat voor muziekmagazine MotherLoveMusic.

                             

Hoe ben je in Trix terecht gekomen? Ik ben een fervente concertganger maar ik kan me het eerste concert dat ik in TRIX zag niet meer voor de geest halen. Enfin, toen ik hoorde dat de nieuwe zaal opende ben ik veel naar optredens beginnen komen. Daarvoor kwam ik ook best veel naar Hof Ter Lo.

Welk moment is er je het meest bijgebleven? Er zijn mij een heleboel dingen bijgebleven maar als ik er één moet uitkiezen ga ik voor het optreden van Das Racist (Amerikaanse alternatieve hip hop). Dat was best speciaal omdat er vooraan een aantal Waalse of Brusselse dames extreem uitbundig stonden rond te springen en te dansen. Op een bepaald moment verdwenen ze naar de benedenverdieping en niet veel later kwamen ze de concertzaal binnen gereden in een winkelkar. Die winkelkar is dan uiteindelijk mee op het podium beland en dat is een moment dat mij toch altijd is bijgebleven.

Welk concert vond je het meest memorabel? Moeilijke vraag. Ik ben een grote liefhebber van het werk van Primus en ik vond het heel tof dat zij in de zaal stonden. The Rapture vond ik ook heel goed maar ik hou er ook wel van om beginnende bands aan het werk te zien. Zoals The K, die ik tijdens We are Open aan het werk zag. Zij doen me denken aan een soort van Vlaamse NirvanaSilver Apples (electronica) heeft mij ook weten te verbazen. Hoe hij aan allerlei knopjes draait en dan van alles uit zijn ‘bakskes’ tovert. Charles Bradley vond ik ook schitterend. Maar goed, je hebt groepen die live beter zijn dan op de plaat en omgekeerd. Daarom ga ik ook zo vaak naar optredens. Zo is de plaat van Das Racist me wat tegen gevallen, maar live vond ik ze dan weer verrassend goed.

Welke bands heb je ontdekt in TRIX? Meestal als ik naar een groep kom kijken, heb ik die op voorhand al wel eens beluisterd, dus pure ontdekkingen zijn er weinig. Op festivals zijn er wel bands die mij weten te verrassen, zoals op We are Open. Daar ontdekte ik Stacks (80’s pop ontmoet hedendaagse synthpop), een Belgische band. Steengoed. Van The K en Condor Gruppe had ik uit de beschrijving al gezien dat het mij kon aanstaan en dat was effectief zo. Van Anika (Britse heavy post punk dub) kende ik één nummer en dat is mij enorm bevallen. Met producer Geoff Barrow van Portishead en enkele muzikanten van Beak dook zij de studio in. Dat is echt mijn ding.

Wat wens je TRIX de komende tien jaar toe? Ik weet niet in welke mate TRIX gesubsidieerd wordt maar ik hoop dat ze niet te hard in hun budget zullen snijden. Daarnaast denk ik aan een aantal vernieuwende festivals. Zoiets als Crossing Border, waarbij er bijvoorbeeld ruimte is voor interactie tussen muzikanten en videokunstenaars.

- See more at: http://trixonline.tumblr.com/tagged/10jaarTRIX#sthash.epJEOTPm.dpuf

16:11 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.