02-01-15

Vessel - Red Sex

red sex.jpg

Seks moet niet gered worden. De mensheid wipt zich zijns weegs richting een gigantisch overbevolkte toekomst en zelfs bakvissen zonder schaamhaar en idioten met een iq lager dan hun schoenmaat weten tegenwoordig hoe ze de oudste beweging ter wereld moeten maken. Nee, ‘Red Sex’ is de titel van een track van Seb Gainsborough , a.k.a. Vessel, een 24-jarige producer uit Bristol.

De Brit fabriceerde speciaal voor zijn tweede plaat “Punish, honey” (vorig jaar verschenen op Tri Angle) o.a. een aantal zelfgemaakte blaasinstrumenten uit een fietsframe. Hoe dat klinkt hoor je in onderstaand clipje : erg lekker en ontregelend.

Gainsborough mept een tribaal ritme uit staalplaten en olievaten. De vervormde synthgeluiden die hij eroverheen drapeert klinken duister, zeeziek en onheilspellend. Als ik dit nummer beluister zie ik  voor mijn geestesoog een gore nightclub opdoemen waarin stomdronken koeien proberen te paaldansen maar zo ver heen zijn dat ze evenwichtsstoornissen krijgen en net niet op hun bek gaan. Ergens halverwege de track lijk je de sirenes van de gealarmeerde politie te horen, klaar voor een razzia in dat smerige pooierhok. Nee, ik heb geen hallucinerende middelen naar binnen gewerkt, ik vrees dat het mijn verwrongen verbeelding is. Voor liefhebbers van The Haxan Cloak, Andy Stott en Forest Swords.


21:40 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.