13-01-15

Black Pussy - Butterfly

Ik hoor u denken : "Wat is er aan de hand in het verwrongen brein van die man? Eerst 'Red Sex', nu 'Black Pussy'...." Vreest niet : ook nu betreft het geen goor pornografisch nummer (of misschien vindt u dit net jammer), maar de naam van een band uit Portland, USA.

'Black Pussy' was de oorspronkelijk titel van het nummer 'Brown Sugar' van The Rolling Stones. Hun platenmaatschappij vond het om commerciële redenen ('too offensive') niet opportuun om de song onder die titel uit te brengen. Creatief brein Dustin Hill vond het echter wel een uitstekende bandnaam. Tegenwoordig is een seksueel getinte groepsnaam, song of clip namelijk wél commercieel. En met die naam spreekt de groep zich naar eigen zeggen uit tégen racisme. Ik zie niet in hoe, maar dit doet waarschijnlijk weinig ter zake.

De Amerikanen omschrijven hun eigen geluid als "a sex-charged, '70s-influenced, hide-your-daughters-because-they're-­coming-to-town rock 'n' roll band that sounds like Tarantino directing a Thin Lizzy video in the low desert."

"Stevige, rechttoe, rechtaan ronkende stonerrock" ware volgens mij al voldoende geweest.


 

16:39 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.