19-01-16

The Hateful Eight

 

Vergeet wat diverse critici in hun review hebben geplempt : dit is weer een Tarantino grand cru (beter dan Django Unchained en Inglorious Basterds in ieder geval). Elke liefhebber van het werk van De Kin weet wat dit betekent : messcherpe dialogen over niets in het bijzonder, een prima soundtrack (van grootmeester E. Morricone) en rauw in beeld gebrachte shoot-outs.

Toen we de eerste kritieken lazen leek het wel of het schrijfvee van diverse dag- en weekbladen mekaar hadden nageschreven. The Big T. was het zo langzamerhand kwijt, mocht langzamerhand naar de uitgang van Hollywood worden geleid en kon zich beter toeleggen op het schrijven van romans. Truth be said : ik zou nog liever een Tarantino -roman lezen over een oma met doorligwonden, de geschiedenis van de tube tandpasta of de carrière van Dany Fabri dan het verzameld werk van dat mekaar nakakelend journaille.

Originaliteit dames en heren! Heeft Tarantino met hopen maar veel filmrecensenten duidelijk niet. Oh well, een deadline is een merde.


12:17 Gepost door Portishoofd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.